Składniki na 1 litr ajerkoniaku:
7 żółtek
1/2 kg cukru pudru
1 3/4 szkl. zimnego gotowanego mleka
1 szkl. spirytusu
wanilia
Wszystkie składniki połączyć i zmiksować.
for 1 liter of Ajerkoniak
7 egg yellows
1/2 kg of icing sugar
1 3/4 of glass of cold, boiled milk( glass=1 cup)
1 glass of 95% alcohol (spirytus)
vanila(doesn't specify iwheter it's a stick or vanila sugar)
Mix all the ingrediance with a mixer
Ajerkoniak II
Składniki na1 litr ajerkoniaku:
8 żółtek
2 szkl. cukru
1 1/2 szkl. mleka
1 1/4 szkl. spirytusu
50 g winiaku
wanilia
Żółtka ucierać na parze z cukrem, dodać wrzące mleko oraz wanilię.
Po wystudzeniu dodać spirytus i wlać do butelek
8 egg yellow
2 glasses of sugar
1 1/2 glass of milk
1 1/4 glass of spirytus
50 gramms of brandy
vanila
Egg yellow mix with sugar above steam, add boiling milk and vanila
After cooling add spirytus and pour into the bottle.
Ajerkoniak III
Składniki:
6 żółtek
1 kostka świeżego masła
2 szklanki cukru pudru
1 butelka wódki
cukier waniliowy
Żółtka ukręcić z cukrem na puch.
Dodawać po jednej łyżce masła.
Po otrzymaniu jednolitej masy dodawać powoli wódkę.
6 egg yellow
1 block of butter *
1 bottle of vodka
2 glasses of sugar
vanila sugar
egg yellow mix with sugar until smooth
Add butter spoon by spoon
After the mixture becomes smooth add vodka slowly
* i don't remember how much is Polish block of butter
Thanks for sharing those recipes,since I have never made mine on my own
Are you sure you will make it to Poland after drinking that:)